ßßß
Scroll down for recipe in English(1 porcja)Składniki:2 jajka, roztrzepane1 pomidor, najlepiej ze zdjętą skórka i pokrojony w kostkęgarść groszku cukrowego lyb zwykłego zielonego groszku20 g wędzonego łososia, lub więcej jeżeli lubisz3 pieczarki pokrojone w plasterki2 łyżki śmietanki 36 %sól i pieprz do smaku1 łyżka masła do smażeniachrupiący chleb do podaniaPrzygotowanie:Na średniej patelni rozgrzej na średnim masło, wrzuć groszek wraz z pieczarkami i podsmaż przez 2 minuty.Dodaj jajka wraz z pomidorem, łososiem i śmietanką, po czym smaż do uzyskania ulubionej konsystencji.Dopraw do smaku solą i pieprzem i podawaj z chrupiącym chlebkiem.Smacznego!
English versionScrambled eggs with salmon(1 serving)Ingredients:2 eggs, beaten1 medium tomato, with skin peeled and dicedhandful of snow peas or frozen peas20 g smoked salmon, or more if You like3 button mushrooms, sliced2 tbsp double creamsalt and pepper to taste1 tbsp buttercrusty braid for servingPreparation:Heat the butter on medium pan over medium heat, add peas with mushrooms and cook for 2 minutes.Add eggs with tomato, salmon and cream, and cook to a favorite consistency.Season to taste with salt and pepper and serve with crusty bread.Enjoy!
Share the post "Jajecznica z łososiem / Scrambled eggs with salmon"


