Wykonanie
Jajecznica i to nie tylko ta z
zielonym groszkiem , to nieśmiertelne danie , które zawsze ma swoich zwolenników . Ja ją uwielbiam w każdej postaci , ale czasami lubię poeksperymentować i dodać coś jeszcze oprócz
jajek , co ożywi nieco smaki , albo po prostu dorzucam to co zalega w lodowce , ostatni koniuszek
kiełbaski, kawałek
cebulki,zagubione
pieczarki , samotne papryczki …itd 😉 . Świetnym dodatkiem jest np.
zielony groszek , najlepszy jest zielony ,świeżo wyłuskany ze strąka , ale taki z puszki też się nadaje i zimową
porą musi wystarczyć . Na koniec świeżo mielony
pieprz.. . Usmażona na
maśle jest chyba jedną ze smaczniejszych wersji tego dania 😉 Polecam ..

Składniki :4
jajka1 łyżka
groszku z puszki1 łyżka
masłasól ,
pieprz do smaku

Na patelni rozgrzewamy
masło i wrzucamy
groszek , podsmażamy przez kilka sekund , po czym wybijamy
jajka , solimy . Mieszamy tak , żeby
jajka zaczęły się łączyć z
zielonym groszkiem . Smażymy mieszając do lubianej konsystencji jajecznicy . Przed podaniem lekko prószymy
pieprzem . Pyszna jajecznica .. 😉 Polecam , szczególnie z odrobina
majonezu .. 😉