Wykonanie
Nie wyobrażam sobie życia bez
pieczywa, bez kanapek, tostów itp. Oczywiście nie wyobrażam też sobie jeść kanapki cały czas z tymi samymi dodatkami. Tym razem przepis banalny, składniki, które na pewno każdy ma w swojej kuchni.
Pasta jajeczna to smaki mojego dzieciństwa. Taka pasta z samym
masłem, próbowałam z
majonezem, ale to już nie jest to samo. Gdy wybieraliśmy się w podróż będąc dziećmi Mama właśnie robiła taką pastę i kanapki z nią smakowały najlepiej na świecie. Smakiem tym wracam do dzieciństwa. Czasami to co najprostsze najlepiej smakuje
Składniki:6
jajek2 łyżki
masłasól i
pieprz do smakuWykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać, najlepiej jeszcze ciepłe ugnieść widelcem i wymieszać z
masłem. Doprawić
solą i
pieprzem.Smacznego