Wykonanie

SkładnikiFarsz:
kapusta kiszona, 300 g
liście laurowe, 2 sztuki
ziele angielskie, 2 ziarna
cebula, 1 średnia
mięso mielone wołowe, 300 g
sól, świeżo mielony
czarny pieprzoliwa do smażenia
jajko, 1 sztukaCiasto:
mąka pszenna, 3 szklanki
jajka, 2 sztukiciepła
woda, 1/2 szklanki
olej, 1 i 1/2 łyżki
sólSposób przygotowania
Kapustę wypłukać. Zalać zimną
wodą. Dodać liście i ziarenka ziela. Gotować do miękkości.
Kapustę dokładnie odcisnąć z
wody i drobno posiekać. Na
oliwie zeszklić
cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać
mięso. Przyprawić
solą i
pieprzem. Kiedy zmieni kolor na brązowy wrzucić
kapustę. Dokładnie wymieszać. Chwilę dusić. W razie potrzeby ponownie przyprawić. Farsz odstawić w chłodne miejsce. Kiedy będzie zimny wymieszać z
jajkiem.Połączyć składniki na ciasto. Masę zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 15-20 minut. Następnie cienko rozwałkować. Wycinać koła o średnicy 9 centymetrów. Na każde nakładać po 2 łyżeczki farszu. Złożyć na pół, boki dokładnie zlepić. Można docisnąć widelcem. Gotować w osolonej wodzie w dużym garnku. Z podanych składników powinno wyjść około 25-30 pierogów.buy tramadol online