ßßß
Składnikikarkówka wieprzowa, 1,2 kgMarynata:oliwa z oliwek z dodatkiem chili i czosnku, 6 łyżekocet balsamiczny, 2 łyżkiczosnek, 8 ząbkówrozmaryn, 2 gałązkiimbir, 3-4 cmzioła prowansalskie, 2 łyżeczkisól morska, świeżo mielony czarny pieprz, po 1/2 łyżeczkipapryka ostra wędzona, 1 łyżeczkaliście laurowe, 5 sztukSposób przygotowaniaKarkówkę umyć i dokładnie osuszyć. Pokroić w plastry o grubości 1 cm. Delikatnie rozbić tłuczkiem.Oliwę wymieszać z octem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Rozmaryn drobno posiekać. Imbir zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Wszystkie 3 składniki dodać do oliwy. Wsypać pozostałe przyprawy. Wymieszać.Każdy kawałek mięsa obtoczyć dokładnie w marynacie. Przełożyć na talerz. Między kawałki karkówki włożyć liście laurowe. Szczelnie przykryć folią aluminiową. Wstawić do lodówki na 12-24 h.Godzinę przed grillowaniem wyciągnąć mięso z lodówki. Grillować przez 10-20 minut. W połowie tego czasu obrócić mięso na drugą stronę.cheap anadrol 50mg online strength and steroids blog – buy steroids