ßßß Cookit - przepis na Grillowana karkówka - Buszująca w kuchni

Grillowana karkówka - Buszująca w kuchni

nazwa

Wykonanie

Składniki
karkówka wieprzowa, 1,2 kg
Marynata:
oliwa z oliwek z dodatkiem chili i czosnku, 6 łyżek
ocet balsamiczny, 2 łyżki
czosnek, 8 ząbków
rozmaryn, 2 gałązki
imbir, 3-4 cm
zioła prowansalskie, 2 łyżeczki
sól morska, świeżo mielony czarny pieprz, po 1/2 łyżeczki
papryka ostra wędzona, 1 łyżeczka
liście laurowe, 5 sztuk
Sposób przygotowania
Karkówkę umyć i dokładnie osuszyć. Pokroić w plastry o grubości 1 cm. Delikatnie rozbić tłuczkiem.
Oliwę wymieszać z octem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Rozmaryn drobno posiekać. Imbir zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Wszystkie 3 składniki dodać do oliwy. Wsypać pozostałe przyprawy. Wymieszać.
Każdy kawałek mięsa obtoczyć dokładnie w marynacie. Przełożyć na talerz. Między kawałki karkówki włożyć liście laurowe. Szczelnie przykryć folią aluminiową. Wstawić do lodówki na 12-24 h.
Godzinę przed grillowaniem wyciągnąć mięso z lodówki. Grillować przez 10-20 minut. W połowie tego czasu obrócić mięso na drugą stronę.
cheap anadrol 50mg online strength and steroids blog – buy steroids
Źródło:http://buszujacawkuchni.pl/grillowana-karkowka