Wykonanie
Składniki
karkówka wieprzowa, 1,2 kgMarynata:
oliwa z oliwek z dodatkiem
chili i
czosnku, 6 łyżek
ocet balsamiczny, 2 łyżki
czosnek, 8 ząbków
rozmaryn, 2 gałązki
imbir, 3-4 cm
zioła prowansalskie, 2 łyżeczki
sól morska, świeżo mielony
czarny pieprz, po 1/2 łyżeczki
papryka ostra wędzona, 1 łyżeczka
liście laurowe, 5 sztukSposób przygotowania
Karkówkę umyć i dokładnie osuszyć. Pokroić w plastry o grubości 1 cm. Delikatnie rozbić tłuczkiem.
Oliwę wymieszać z
octem.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Rozmaryn drobno posiekać.
Imbir zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Wszystkie 3 składniki dodać do
oliwy. Wsypać pozostałe
przyprawy. Wymieszać.Każdy kawałek
mięsa obtoczyć dokładnie w marynacie. Przełożyć na talerz.
Między kawałki
karkówki włożyć
liście laurowe. Szczelnie przykryć folią aluminiową. Wstawić do lodówki na 12-24 h.Godzinę przed grillowaniem wyciągnąć
mięso z lodówki. Grillować przez 10-20 minut. W połowie tego czasu obrócić
mięso na drugą stronę.cheap anadrol 50mg online strength and steroids blog – buy steroids