Wykonanie

;-)

Przedstawiam Wam kolejny pomysł na
kurczaka. Bardzo soczysty, bardzo aromatyczny i bardzo, bardzo smaczny. To chyba, jak na razie MÓJ ulubiony sposób na
kurczaka.Polecam!

Składniki:- 1szt podwójnej
piersi z kurczaka- 3 łyżki włoskiej
oliwy z oliwek- 4 gałązki świeżego
rozmarynu- kilka ząbków
czosnku-
sól morska- świeży
imbirW moździerzu ucieramy 1 łyżkę
oliwy z
solą morską i
czosnkiem. Nacieramy
piersi z kurczaka, układamy w naczyniu żaroodpornym, wcześniej wysmarowanym
oliwą. Układamy dwie warstwy, zamarynowaną pierś, starty świeży
imbir, gałązki
rozmarynu i znowu pierś,
imbir,
rozmaryn. układamy ząbki
czosnku. Podlewamy 1/4 szklanki
wody. Zapiekamy 35 minut.Przepyszne,
mięso rozpływa się w ustach.Porcja 150g ma 198kcal.