Wykonanie
Uwielbiam zapach pieczonego
pora... Dziś miałam okazję się nim rozkoszować podczas obiadu. :)Przepis jest prosty i bardzo mało wymagający. :)
Składniki:2
piersi kurczaka1
porsól morska,
pieprz świeżo mielony2 ząbki
czosnkuoliwa z oliwekPrzygotowanie:Piersi pokroić na kawałki, doprawić z dwóch stron
solą i
pieprzem, włożyć do woreczka, dorzucić posiekany
czosnek i wlać ok 1/3 szklanki
oliwy.
Mięso w marynacie odstawić do lodówki (na minimum 30 min, najlepiej zostawić na noc).W tym czasie
pora pokroić w podłużne paski.Na desce ułożyć wzdłuż obok siebie kilka pasków
pora, położyć na nich kawałek
mięsa i zawinąć.
Mięso układać w naczyniu żaroodpornym, pozostałą po marynacie
oliwę wlać do naczynia.Piec w 180 stopniach ok 35 minut.