Fajne, duszone mięsko. Zdrowe zwłaszcza dla dzieci, choć wtedy lepiej nie dodawać winaKrólikSkładniki2 cebule (zeszklić)100g czerwonego wina wytrawnego100g śmietany słodkiejgrzyby leśne (jeśli suszone to wcześniej trzeba je namoczyć)marynata1 królik (zamarynować i pozostawić na noc w lodówce)sólpieprz3-4 ząbki czosnkuSposób przygotowaniaKrok 1Zamarynować królika i na noc wstawić do lodówki.Krok 2Obsmażyć mięso i przełożyć do naczynka żaroodpornego. 2 cebule zeszklić i dodać do mięsa. Przzyprawić. Piec 45-50 minut. Wyjąć, dodać wino, śmietankę i grzyby. Piec jeszcze pół godziny.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 1.0/ 10 (1 vote cast)Królik, 1.0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyPasztet z królika i wieprzowinyBuraczkowa z makaronem dla niemowlakówPierogi ze szpinakiem i marchewkąMarchewkowo – jabłkowe babeczki z miodemPlacuszki z jabłkami