ßßß Cookit - przepis na Królik

Królik

nazwa

Wykonanie

Fajne, duszone mięsko. Zdrowe zwłaszcza dla dzieci, choć wtedy lepiej nie dodawać wina
Królik
Składniki
2 cebule (zeszklić)
100g czerwonego wina wytrawnego
100g śmietany słodkiej
grzyby leśne (jeśli suszone to wcześniej trzeba je namoczyć)
marynata
1 królik (zamarynować i pozostawić na noc w lodówce)
sól
pieprz
3-4 ząbki czosnku
Sposób przygotowania
Krok 1
Zamarynować królika i na noc wstawić do lodówki.
Krok 2
Obsmażyć mięso i przełożyć do naczynka żaroodpornego. 2 cebule zeszklić i dodać do mięsa. Przzyprawić. Piec 45-50 minut. Wyjąć, dodać wino, śmietankę i grzyby. Piec jeszcze pół godziny.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 1.0/ 10 (1 vote cast)
Królik, 1.0 out of 10 based on 1 rating
Podobne wpisy
Pasztet z królika i wieprzowiny
Buraczkowa z makaronem dla niemowlaków
Pierogi ze szpinakiem i marchewką
Marchewkowojabłkowe babeczki z miodem
Placuszki z jabłkami
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/03/6635/krolik