ßßß
Fajne, duszone mięsko. Zdrowe zwłaszcza dla dzieci, choć wtedy lepiej nie dodawać winaKrólikSkładniki2 cebule (zeszklić)100g czerwonego wina wytrawnego100g śmietany słodkiejgrzyby leśne (jeśli suszone to wcześniej trzeba je namoczyć)marynata1 królik (zamarynować i pozostawić na noc w lodówce)sólpieprz3-4 ząbki czosnkuSposób przygotowaniaKrok 1Zamarynować królika i na noc wstawić do lodówki.Krok 2Obsmażyć mięso i przełożyć do naczynka żaroodpornego. 2 cebule zeszklić i dodać do mięsa. Przzyprawić. Piec 45-50 minut. Wyjąć, dodać wino, śmietankę i grzyby. Piec jeszcze pół godziny.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 1.0/ 10 (1 vote cast)Królik, 1.0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisy
Pasztet z królika i wieprzowinyBuraczkowa z makaronem dla niemowlakówPierogi ze szpinakiem i marchewkąMarchewkowo – jabłkowe babeczki z miodemPlacuszki z jabłkami