Wykonanie
            Jeśli znudziły się Wam zwykłe sznycle drobiowe, warto ożywić ich smak dodatkami. W poniższym przepisie dzięki dodatkowi 
szynki, aromatycznych 
grzybów i 
sera otrzymujemy atrakcyjne, smaczne i pożywne danie.Inspiracja: Taste of 
Home .

2 duże 
filety z piersi kurczaka4 plasterki 
szynki250 g 
pieczarek4 łyżki tartego 
sera żółtego, najlepiej o wyrazistym smaku jak np. 
cheddar1 
jajkosól i świeżo zmielony 
czarny pieprzbułka tartaolej do smażenia
masło do smażenia1. Filety rozcinamy w poprzek, tak, by z każdego fileta uzyskać po 2 cieńsze kotlety. Otrzymane w ten sposób 4 kawałki 
mięsa lekko rozbijamy. (Jeśli nasze filety są wyjątkowo małe, musimy użyć 4 filetów) 
Mięso obtaczamy w 
jajku rozmąconym z 
solą i 
pieprzem po czym panierujemy w 
bułce tartej.2. Na niedużej ilości 
masła podsmażamy 
szynkę, aż będzie z obu stron lekko złota. Zdejmujemy z patelni.3. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojone w plastry 
pieczarki, dokładając w razie potrzeby jeszcze kawałek 
masła. 
Pieczarki solimy do smaku i zdejmujemy z patelni.4. Na tę sama patelnię wlewamy nieduża ilość 
oleju, po czym smażymy kotlety. Gdy jedna strona będzie gotowa, przekładamy 
mięso na druga stronę. Na każdym kotlecie układamy po plasterku 
szynki, porcji 
pieczarek oraz startego 
żółtego sera. Zmniejszamy płomień, nakrywamy patelnię pokrywką i smażymy kotlety, aż spodnia strona będzie rumiana a 
ser roztopiony.