Wykonanie
Dziś pyszne naleśniki z
kurczakiem,
szynką, zielonym pesto i
serem żółtym. Tak przygotowane
mięso smakuje wybornie. Przepis pochodzi ze zbiorów siostry Anastazji. Zachęcam do wypróbowania.



Ciasto na naleśniki:1 szklanka
mąki pszennej3/4 szklanki rozcieńczonego
wodą mleka { w porcji pół na pół }2
jaja1 łyżeczka
oliwysól do smakuWykonanie:Z wymienionych składników przygotować ciasto i usmażyć cienkie naleśniki.Nadzienie:2
filety z kurczaka4 plasterki
szynki8 plasterków twardego
sera żółtego1 mały słoiczekzielonego pesto2
jajabułka tartamasło klarowaneWykonanie:Filety przekroić wzdłuż na 2 części , doprawić i usmażyć na
maśle. Wierzch każdego naleśnika cienko posmarować pesto i układać składniki wg kolejności: plasterek
sera żółtego,
mięso z kurczaka, pesto, plasterek
szynki, plasterek
sera. Naleśniki złożyć w kopertę, panierować w
jajku i
bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.Smacznego!