ßßß


Ciasto na naleśniki:1 szklanka mąki pszennej3/4 szklanki rozcieńczonegowodą mleka { w porcji pół na pół }2 jaja1 łyżeczka oliwysól do smakuWykonanie:Z wymienionych składników przygotować ciasto i usmażyć cienkie naleśniki.Nadzienie:2 filety z kurczaka4 plasterki szynki8 plasterków twardegosera żółtego1 mały słoiczekzielonego pesto2 jajabułka tartamasło klarowaneWykonanie:Filety przekroić wzdłuż na 2 części , doprawić i usmażyć na maśle. Wierzch każdego naleśnika cienko posmarować pesto i układać składniki wg kolejności: plasterek sera żółtego, mięso z kurczaka, pesto, plasterek szynki, plasterek sera. Naleśniki złożyć w kopertę, panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.Smacznego!