Wykonanie
Szwajcar drobiowy "wyrolowany" to oryginalny pomysł typu jak zaciekawić rodzinę :) Zapraszam również na film - to naprawdę niewiele pracy a efekt ...Składniki : (na 2 roladki)pojedyncza
pierś kurczaka2 plasterki
szynki np. sopockiejok 20 g startego
żółtego serasól,
pieprzjajko i
bułka tarta - do panierki
oliwa do smażeniaPrzygotowanie :Filet oczyszczam i przecinam w pół na 2 podobnej wielkości kotleciki, doprawiam
solą i
pieprzem i rozbijam na dosyć cienko (prawie przeźroczyście).
Szynkę skrojoną w paseczki mieszam ze
startym serem i nakładam na rozbity kotlet drobiowy. Zręcznie zawijam podwijając brzegi lekko do środka. Gotową roladkę uciskam w dłoniach wypychając ewentualne "powietrze".Roladkę obtaczam w
bułce tartej, rozbełtanym
jajku i ponownie w
bułce tartej,Smażę na złociutki kolor w głębokim
oleju.Podałem z ziemniaczkami w
śmietanie i domowej roboty mojej mamy
buraczkami.