Gdy mimo chłodnych dni za oknem pojawia się co raz więcej słońca, cały organizm aż krzyczy o porcję świeżych ziół i warzyw. No dobrze - zimą też krzyczy, przynajmniej mój, ale mimo wszystko wiosną odczuwa się takie rzeczy jakoś bardziej intensywnie :) Zaletą poniższego przepisu jest to, że o każdej porze roku możemy przygotować sobie takie śniadanie i poczuć wiosnę. Polecam!4 jajka3 łyżki siekanego szczypiorku1 łyżka siekanego koperku1 łyżka soku z cytryny1 łodyga selera naciowego1-2 łyżki jogurtu greckiego lub majonezusól i świeżo mielony czarny pieprz do smakuliście sałatydowolne pieczywoew. świeży ogórekJajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i posiekać drobno w kostkę. Dodać sok z cytryny, siekany szczypiorek, koperek oraz drobno posiekaną łodygę selera. Dodać jogurt (lub majonez) - ilość potrzebną do uzyskani konsystencji pasty. Ewentualnie doprawić do smaku solę lub świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Na pieczywie ułożyć liście sałaty, a na nich pastę jajeczną. Wspaniale smakuje także z dodatkiem świeżego zielonego ogórka.