Pin ItOto kolejna dietetyczna propozycja inspirowana książką Konrada Gacy pod tytułem "Kuchnia fit. Śniadania. Obiady. Kolacje". Łososiowa przekąska składa się z niskokalorycznych warzyw - marchewki i zielonego ogórka, z dodatkiem jajka ugotowanego na twardo. A wszystko zostało polane dresingiem z naturalnego lekkiego jogurtu. To danie jest doskonałe na lunch czy lekką kolację.Czas przygotowania: 30 minutProporcje dla dwóch osóbSkładniki:100 g wędzonego łososia2 jajka ugotowane na twardo1 duża marchewkakawałek zielonego ogórka (20 cm)3 łyżki jogurtu greckiego lightsok z cytrynyposiekany kopereksól himalajskaświeżo zmielony czarny pieprzWykonanie:Marchewkę obieramy i gotujemy na pół twardo. Studzimy.Łososia drobno kroimy, marchewkę, jajko na twardo i ogórka ścieramy na grubej tarce jarzynowej.Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny, dodajemy sól, pieprz i koperek.Na talerzu stawiamy obręcz do formowania dań i warstwowo układamy marchewkę, jajko na twardo, ogórka i łososia, lekko przyciskając każdą warstwę.Przed podaniem zdejmujemy obręcz. Polewamy sosem jogurtowym.