ßßß
SKŁADNIKI:ciasto kruche250 g mąki pszennej100 g zimnego masła1 duże jajko1/2 łyżeczki proszku do pieczenia65 g cukruszczypta solimasa serowa700 g mielonego twarogu250 g mascarpone200 g cukru5 jajek1 budyń śmietankowy1 łyżeczka ekstraktu z waniliiPRZYGOTOWANIE:Do misy przesiać mąkę, dodać jajka, zimne masło, cukier, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę. Nakłuć widelcem . Podpiec w 180 stopniach 10-15 minut, aby nabrało rumianego koloru. Do swojej masy użyłam sera zmielonego w wiaderku. Przełożyć do misy, dodać cukier, wanilię, mascarpone. Mieszając dodawać po jednym jajku. Gotową masę serową wyłożyć na podpieczony spód. Pieczemy 60 minut w 170 stopniach, po tym czasie otworzyć drzwiczki piekarnika i pozostawić do ostudzenia.