Nie wiem czy jest to przepis, bo kanapeczki z łososiem i parówki w cieście chyba każdy potrafi zrobić. Uznajmy to za propozycję podania tak zwanych przekąsaczy:) Na tym talerzu znalazło się i mięsko i rybka i serek a nawet warzywko. Cóż chcieć więcej.:)SKŁADNIKI:bagietka 1 sztserek philadelphia 100 głosoś wędzony 150gser brie 1 opakowanieparówki typu hot-dog 5 sztciasto francuskie 1 opakowaniepomidorki koktajlowe 20 sztpapryka czerwona 1 sztogórek konserwowy 2 sztoliwki 1 słoiczekburaczki 3 łyżkipieczarki konserwowe 100 gPRZYGOTOWANIE:DUŻY TALERZ: Parówki drobiowe typu hot-dog pokroić na pół. Ciasto francuskie rozłożyć , podzielić na porcje i zawijać. Zapiekać w piekarniku 20 minut w temp 180 stopni. Bagietkę lub chleb ( ja użyłam chleba okrągłego) pokroić w kromki. Każdą posmarować dość grubą warstwą serka philadelphia i ułożyć po kawałku łososia wędzonego. Kromki przekroić na pół. Ser brie pokroić w trójkąty. Paprykę czerwoną oczyścić z pestek i pokroić w paski. Pomidory koktajlowe opłukać i osuszyć. wszystkie składniki ułożyć na talerzu.MAŁY TALERZ: Pieczarki konserwowe , ogórki i paprykę odsączyć z zalewy. Ogórki pokroić w plastry, paprykę w paski. Buraczki jeżeli są całe zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie warzywa ułożyć w szklanych naczyniach. Smacznego:)