Wykonanie
Dziś jestem leniem i przedstawię kolejne proste( ale smaczne) danie z
ciasta francuskiego.Składniki:* gotowe
ciasto francuskie*
parówki*
korniszony z
chilli*
papryka czerwona*
ser*
jajkoPrzygotowanie:
Ciasto francuskie dzielimy na trzy prostokąty. Każdy prostokąt nacinamy w sposób przedstawiony na obrazku.

Na każdym przygotowanym prostokącie układamy
parówkę.
Paprykę i
korniszony kroimy w paski i układamy na
parówce.
Ser kroimy i dokładamy do całości.

Ponacinane boki sklejamy ze sobą. Muszą tworzyć warkocz tak jak na rysunku obok . :) Roztrzepujemy
jajko i pędzelkiem nakładamy na nasz warkocz.Wkładamy do piekarnika (ok. 200 stopni) na 15 minut( warkocz musi się zarumienić).

Uprzedzałam, że danie będzie proste ;p. Smacznego!!J.