ßßß
Składniki:pęczek zielonych szparagów6 plasterków szynki parmeńskiejszczypta czosnku (przyprawy)2 -3 łyżki startego parmezanu2 łyżki oliwysólpieprzWykonanie:Zdrewniałe końce szparagów odcinamy (około 1 cm), jeśli mają grubsza skórkę, cienko obieramy. Każdy plasterek szynki kroimy w długie ok. 1 cm paseczki. Paseczkami szynki obwijamy każdego szparaga. Naczynie do zapiekania spryskujemy (smarujemy) oliwą. Układamy obwinięte szynką szparagi. Posypujemy odrobiną czosnku, solą i pieprzem. Ponownie skrapiamy oliwą. Na koniec całość solidnie posypujemy parmezanem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190°C na ok. 25-30 minut.Smacznego!

Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ!