ßßß
Składniki:4 porcje4 bułki tostowe (te, które kupuję w Lidlu są już przekrojone)8 plasterków cienko pokrojonego wędzonego boczku4 duże jajka4 plastry sera topionego cheddarketchupmusztardasólpieprzmasło (do usmażenia jajek)Wykonanie:Na małej patelni rozpuszczamy odrobinę masła. Wykorzystując okrągłą metalową foremkę, wbijając jajko w jej środek, przygotowujemy jajka sadzone. Z wierzchu lekko posypujemy jajko solą i pieprzem.Drugą patelnię rozgrzewamy i układamy na niej boczek. Smażymy go z obu stron, aż tłuszcz się wytopi i stanie się chrupiący.W międzyczasie tostujemy bułki, aż staną się przyrumienione i chrupiące.Na spodzie każdej bułki układamy po kolei: jajko, ser, 2 plasterki bekonu. Polewamy ketchupem i musztardą. Przykrywamy drugą połówką bułki.Oczywiście najlepiej, jak uda nam się tak wszystko zgrać tak, aby wszystko było ciepłe jednocześnie :)Smacznego!
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ!