ßßß
Składniki:Pączuszki:100 g białego cukru125 g mąki pszennej55 g rozpuszczonej margaryny120 ml mleka¾ łyżeczki gałki muszkatołowej5 g łyżeczka proszku do pieczeniaDo obtoczenia:55 g rozpuszczonej margaryny100 g cukru białego2 g cynamonuWykonanie:Pączuszki: w dużej misce mieszamy ze sobą cukier, margarynę i gałkę muszkatołową. Dolewamy mleko. Po przemieszaniu dodajemy proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy.Formę do mini muffinek natłuszczamy i wypełniamy ciastem, nieco ponad połowę wgłębienia.W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 190°C. Pieczemy mini pączuszki przez około 15-18 minut, dopóki nie będą złociste.Obtoczenie: w małej miseczce mieszamy ze sobą cynamon i cukier. Do drugiej wlewamy rozpuszczoną margarynę. Upieczone mini pączuszki zamaczamy w margarynie, po czym obtaczamy w mieszance cukru i cynamonu. Odkładamy na talerzyk i podajemy!Smacznego!
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ