ßßß
Składniki:12 sztuk200 g masy krówkowej140 g masła170 g cukru3 duże jajka100 g mąki pszennej¾ łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli100 g orzeszki ziemneWykonanie:Rozpuszczamy masło i łączymy je z masą krówkową. Odstawiamy do ostygnięcia.W misce, na wysokich obrotach, przez około 3 minuty, ubijamy jajka z cukrem. Powinna utworzyć się gęsta piana. Następnie zmniejszamy obroty miksera, wlewamy masę krówkową, po czym powoli wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sól.Przygotowane ciasto rozdzielamy pomiędzy 12 papilotek. Do około ¾ wysokości. Następnie obficie posypujemy babeczki orzeszkami ziemnymi.Piekarnik rozgrzewamy do 165 °C i pieczemy babeczki przez ok. 30 minut.Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do przestygnięcia i podajemy.Smacznego!
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ