ßßß
Składniki:prostokątna blaszka o wymiarach ok. 24x28cm190 g czekolady gorzkiej190 g masła260 g cukru½ łyżeczki soli100 g mąki3 duże jajka3 łyżeczki kawy czekoladowo – kokosowej (do kupienia na Allegro TUTAJ)100 ml wrzątku70 g wiórków kokosowychWykonanie:W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło i czekoladę. Dokładnie mieszamy i odkładamy, aby nieco wystygła.Kawę zaparzamy w 100 ml wrzątku i odstawiamy do przestygnięcia.Jajka ubijamy razem z cukrem i solą na gęstą masę. Powoli, cały czas miksując, dolewamy kawę. Następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę z masłem. Mieszamy łyżką i dosypujemy przesianą mąkę. Na koniec dosypujemy wiórki kokosowe.Spód i boki blachy smarujemy masłem i wylewamy ciasto.Piekarnik nagrzewamy do 180°C i pieczemy około 20-25 minut ( zależności od tego jak mokre ciasto chcemy uzyskać, moje ciasto piekłam dokładnie 24 minuty ;) ). Po upieczeniu i ostudzeniu kroimy w kwadraciki.Smacznego! :)

Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ!