Wykonanie
Suflet. Już na samo słowo 'suflet' niektórzy kiwają głową,że się nie uda. No jak nie,jak się uda.A co jest potrzebne by suflet wyrósł i nie opadł?Przede wszystkim...cierpliwość,po drugie dobrej jakości składniki, po trzecie czas,trzeba go pilnować i po czwarte dobrze nagrzany piekarnik.Tyle i tylko tyle potrzebujecie by zrobić suflet.Składniki muszą być świeże. Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika !Suflet pieczemy,gdy piekarnik nagrzeje się do odpowiedniej temperatury,sprawdzamy godzinę i czekamy. Cała filozofia ;)Składniki:2
jajka100 g
gorzkiej czekolady1/3 szklanki
cukru1/4 kostki
masłaszczypta
soli3 łyżki
mąkiMasło rozpuść w kąpieli
wodnej,dodaj posiekaną
czekoladę i mieszaj aż składniki się połączą.Odstaw do wystudzenia.
Jajka ubij. Dodaj
cukier i ubijaj aż
cukier się rozpuści. Po czym dodaj
mąkę,
sól i rozpuszczoną
czekoladę. Delikatnie wymieszaj.Masę przełóż do wysmarowanych
masłem foremek i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 C przez 15 minut. Gotowe !