ßßß
Drożdże rozpuszczamy w 60 ml ciepłej wody, dodajemy cukier i 3 łyżki mąki. Odstawiamy na 0,5 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy do miski i mieszamy razem z solą. Robimy wgłębienie, wlewamy drożdże, oliwę oraz resztę ciepłej wody. Wyrabiamy ciasto przez 10-15 minut. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godziny do wyrośnięcia. Zagotowujemy pomidory wraz z oliwą, doprawiamy solą, odrobiną cukru, suszonym oregano i pieprzem i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut. Surowe pieczarki, boczek i mozzarellę kroimy na kawałki. Parmezan ścieramy na cienkie plasterki.Wyrośnięte ciasto dzielimy na 2 części, obsypujemy mąką, kolejno rozwałkowujemy na cienkie placki podsypując mąkę. Kładziemy placki na posmarowanej oliwą blasze i ponownie odstawiamy na 0,5 godziny do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do maksymalnej temperatury, minimum 250℃.Pizze smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy oregano, układamy resztę składników, za wyjątkiem parmezanu. Pizze pieczemy w wysokiej temperaturze przez 10-12 minut. Posypujemy parmezanem i rukolą.