ßßß
No, aż tak bardzo na gorąco nie jest, bo zrobiłam ją z surowego mleka migdałowego (z przepisu na mleko orzechowe), którego nie należy podgrzewać powyżej temperatury 40 stopni, by nie zabić cennych składników znajdujących się w nim. Oprócz tego użyłam ekologicznego kakao, które nie zawiera pestycydów - jest o wiele zdrowsze od standardowego (do produkcji kakao używa się niestety bardzo dużo szkodliwych substancji) i zawiera bardzo dobrze przyswajalny magnez. Szczypta przypraw i czekolada gotowa... Mmmmm.... pycha!Składniki (na 1 porcję):1 szkl mleka roślinnego (użyłam domowego migdałowego) lub wody1 kopiasta łyżeczka ekologicznego kakao (użyłam raw)1 płaska łyżeczka syropu z agawypo szczypcie cynamonu, imbiru, anyżu, soliMleko podgrzałam w garnku (ale tylko mniej więcej do temperatury 40 stopni). Odstawiłam z gazu, następnie dodałam pozostałe składniki. Wymieszałam i przelałam do filiżanek.Można jeszcze dodać odrobinę wanilii, o której tym razem zapomniałam, ale na pewno poprawi smak czekolady!