Wykonanie
Najlepsze babeczki, które
jadłam to właśnie te - bardzo
czekoladowe, wilgotne dzięki
cukinii, delikatne w smaku dzięki jogurtowi. Bardzo proste do wykonania, nie trzeba nawet miksera. To już drugi przepis na babeczki z dodatkiem z
cukinii, poprzednie były również dobre, ale nie tak smaczne - klik.


2 szklanki startej
cukinii1/2 szklanki
oleju2
jajka1/2 szklanki
jogurtu naturalnego1/2 szklanki
cukru2 szklanki
mąki3 łyżki
kakao1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sodyszczypta
soliMąkę,
kakao, proszek,
sodę przesiać przez sito, wymieszać z
cukrem i
solą. Startą
cukinię, wymieszać z
olejem,
jajkami i
jogurtem. Suche składniki połączyć z mokrymi, mieszając delikatnie łyżką. Ciasto nakładać do foremek na muffinki, piec ok. 30-35 minut w 180 stopniach. Babeczki są wilgotne od
cukinii dlatego należy je piec dłużej.
