Wykonanie
Smaczne babeczki z dodatkiem
cukinii i
orzechów.
Cukinia ma neutralny smak, a sprawia że babeczki sa wilgotne i dłużej zachowują swoja świeżość. Ilość
cukru zmniejszyłam, bo wydawała mi się za duża. Przepis spisałam na kartkę, niestety nie wiem skąd.

Składniki na 16 babeczek240g
mąki200g
cukru (dałam 150g)2 łyżki
kakao1/2 szklanki
orzechów1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sodyszczypta
soli150g
cukinii125g
jogurtu naturalnego3
jajka1/2 szklanki
olejuCukinię najlepiej
młodą obrać ze skóry i zetrzeć na tarce, odcisnąć.
Orzechy pokroić. W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre. Następnie wymieszać razem, nakładać do foremek. Piec ok. 25-30 minut w 180 stopniach.
