ßßß
Strogonow. Pyszny przepis na strogonowa, który idealny jest na jesienne i zimowe obiady, kiedy za oknem pada deszcz i jest chłodno. Spróbujcie naszego przepisu na strogonowa, pyszny gulasz.Składniki:40dag wieprzowiny (szynka)1 świeża marchewka15 dag pieczarek1 świeża czerwona papryka2 średnie ogórki kiszone lub konserwowe pokrojone w paski2 łyżki koncentratu pomidorowegoziele angielskie, liść laurowy, papryka mielona słodka i ostra, Vegeta, pieprz2 kopiaste łyżki mąki do zagęszczeniaWykonanie:Mięso kroimy w paski po skosie i smażymy na złoty kolor, pod koniec smażenia dodajemy słodka paprykę w proszku. Usmażone mięso przekładamy do garnka mi zalewamy 1,5 l wody. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną w słupki marchewkę i gotujemy na małym ogniu.W czasie gotowania przygotowujemy pokrojone w talarki i świeżą paprykę pokrojona w paski. Pieczarki smażymy przez chwilę, dodajemy paprykę, ogórki, koncentrat pomidorowy i smażymy jeszcze przez 2-3 minuty.Całość dodajemy do gotującego się mięsa i gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Mąkę mieszamy z mała ilością wody, wlewamy do garnka i gotujemy do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Doprawiamy do smaku Vegetą, papryką ostrą i pieprzem.Smacznego! Strogonow jest gotowy do zjedzenia :)