Wykonanie

Strogonow. Pyszny przepis na strogonowa, który idealny jest na jesienne i zimowe obiady, kiedy za oknem pada deszcz i jest chłodno. Spróbujcie naszego przepisu na strogonowa, pyszny gulasz.Składniki:40dag
wieprzowiny (
szynka)1 świeża
marchewka15 dag
pieczarek1 świeża
czerwona papryka2 średnie
ogórki kiszone lub konserwowe pokrojone w paski2 łyżki
koncentratu pomidorowegoziele angielskie,
liść laurowy,
papryka mielona słodka i ostra,
Vegeta,
pieprz2 kopiaste łyżki
mąki do zagęszczeniaWykonanie:
Mięso kroimy w paski po skosie i smażymy na złoty kolor, pod koniec smażenia dodajemy słodka
paprykę w proszku. Usmażone
mięso przekładamy do garnka mi zalewamy 1,5 l
wody. Dodajemy
ziele angielskie,
liść laurowy, pokrojoną w słupki
marchewkę i gotujemy na małym ogniu.W czasie gotowania przygotowujemy pokrojone w talarki i świeżą
paprykę pokrojona w paski.
Pieczarki smażymy przez chwilę, dodajemy
paprykę,
ogórki,
koncentrat pomidorowy i smażymy jeszcze przez 2-3 minuty.Całość dodajemy do gotującego się
mięsa i gotujemy, aż
mięso będzie miękkie.
Mąkę mieszamy z mała ilością
wody, wlewamy do garnka i gotujemy do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Doprawiamy do smaku
Vegetą,
papryką ostrą i
pieprzem.Smacznego! Strogonow jest gotowy do zjedzenia :)