Wykonanie

Nie miałam pomysłu na
schab. Buszując po intrenecie w poszukiwaniu ciekawego przepisu, wpadłam na przepis na roladki
schabowe nadziewane
szynką,
serem,
papryką i
ogórkiem. Przepis okazał się sukcesem, roladki wyszły wyśmienite. Szczerze polecam. Oryginalny przepis znajdziecie pod tym
linkiem .Składniki (5 osób):5 plastrów
schabu5 plastrów
szynki5 pasków
sera żółtego2
ogórki konserwowe2 kawałki marnowanej
paprykiprzyprawy:
sól,
pieprz3
jajkabułka tarta do panierki
mąka do panierki
olej do smażeniaNa sos:3 łyżki
ketchupu3 łyżeczki
majonezu2 łyżeczki
musztardyWykonanie:Mieszamy składniki na sos.
Schab lekko rozbijamy i przyprawiamy
solą i
pieprzem.
Paprykę,
ser i
ogórki kroimy na wąskie słupki. Każdy kawałek
mięsa smarujemy sosem, następnie kładziemy na niego
szynkę,
paprykę,
ogórka i
ser. Delikatnie zwijamy i spinamy roladki wykałaczką.Panierujemy najpierw obtaczając roladki w
mące, następnie w
jajku i kolejno w
bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Po usmażeniu przekładamy roladki do piekarnika i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.Jedna roladka to około 450 kcal .