ßßß
Cookit - przepis na Fasolka po bretońsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fasolka po bretońsku
Składniki
Fasola
Boczek
Kiełbasa
Cebula
Czosnek
Przecier pomidorowy
Przyprawy
Majeranek
Pieprz
Papryka
Sól
Mieszanki przypraw
Wykonanie
Zimą dobrze jest zjeść coś rozgrzewającego.
Fasolka
po bretońsku na pewno zalicza się do tych dań. To klasyka kuchni polskiej.Składniki40 dag
fasoli
30 dag
boczku
30 dag
kiełbasy
1
cebula
2 ząbki
czosnku
przecier pomidorowy
lub koncentrat
przyprawy
:
majeranek
,
pieprz
,
papryka
,
sól
, gotowa
mieszanka przypraw
do
fasoli
Wykonanie:
Fasolę
namaczamy dzień wcześniej w wodzie aby zmiękła. Zmiękczoną
fasolę
wkładamy do garnka, podlewamy
wodą
i gotujemy.
Boczek
,
kiełbasę
,
czosnek
i
cebulę
kroimy w drobną kosteczkę, następnie podsmażamy i dodajemy do
fasoli
. Całość gotujemy około 2 godzin do miękkości
fasoli
. Jak
fasola
będzie odpowiednio miękka dodajemy
przecier pomidorowy
i przyprawiamy. Gotujemy jeszcze przez 15 minut. Podawać z
chlebkiem
.
Źródło:
http://rozkloszowana.pl/fasolka-po-bretonsku
Przepisy powiązane
Pychotkaaa
Pychotkaaa
Pychotkaaa
Pychotkaaa
Pychotkaaa
Składniki powiązane (0)