Wykonanie

Przepis na ten chlebek pochodzi z jednego z moich ulubionych blogów kulinarnych czyli z Małej
Cukierenki . Serdecznie polecam ten przepis. U mnie w wersji lekko zmodyfikowanej.Składniki:ciasto:300 g
mąkipół szklanki
miodupół szklanki
cukru2 duże
jajka2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżeczka
cynamonu3/4 szklanki puree z dyni
aromat waniliowy1/4 szklanki
oleju1/3 szklanki
jogurtu0,5 szklanki
rodzynekkruszonka1,4 szklanki rozdrobnionych
migdałów1,5 łyżki
masła1,5 łyżki
cukru2 łyżki
mąkipół łyżeczki
cynamonuWykonanie:W jednej misce wymieszać suche składniki:
mąkę,
cukier,
proszek do pieczenia,
cynamon i
rodzynkiW drugiej misce wymieszać: roztopiony
miód,
olej,
jogurt,
jajka, puree z dyni i
aromat waniliowyPołączyć suche i mokre składniki i dobrze wymieszaćPrzygotować kruszonkę ugniatając
mąkę,
cukier,
cynamon i
migdałyCiasto przełożyć do keksówki, wyrównać wierzch i posypać kruszonkąPiec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni