ßßß
Składniki4 kg. zielonych ogórków1/2 kg. czerwonej papryki1/2 kg. marchewki1/2kg. cebuli1szkl. octu 10%1szkl. cukru1szkl. oleju3 łyżeczki soli2 łyżeczki pieprzu mielonego2 główki czosnkuSposób przygotowaniaOgórki umyć i poszatkować w plastry, cebulę pokroić w pół krążki, marchewkę obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę pokroić w paski wszystko razem wymieszać dodać ocet, olej , cukier, sól, pieprz i drobno pokrojony czosnek to wszystko pozostawić na 2 godziny. Następnie włożyć sałatkę do słoików i pasteryzować 15 minut.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab