ßßß Cookit - przepis na Klops z polędwiczką

Klops z polędwiczką

nazwa

Wykonanie

Home
Dania
Mięsne
18
paź
Klops z polędwiczką
Loading...
60 min
Łatwe
0 Komentarzy
Klops z polędwiczką – na gorąco jako dodatek do obiadu i na zimno jako dodatek do pieczywa.
Składniki
1 kg mięsa (szynka, karkówka)
2 polędwiczki wieprzowe odpowiadające długości foremek
1 i 1/2 bułki czerstwej
duża cebula
4 ząbki czosnku
2 duże jajka
1 łyżka tymianku
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz do smaku
kilka łyżek keczupu
kilka łyżek oleju
Sposób przygotowania
Polędwiczki posypać pieprzem i solą, odstawić Mięso, namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę zmielić w maszynce. Cebulę drobno pokroić zeszklić na oleju dodać koncentrat i tymianek, czosnek obrać przecisnąć przez praskę, wszystko dodać do mięsa, wbić jajka, dodać pieprz i sól, wyrobić masę Mięso podzielić na dwie części, uformować prostokąty, położyć polędwiczki, zwinąć roladki Gotowe roladki posmarować keczupem. Ułożyć w przygotowanych foremkach (wymiar moich foremek 26/11cm). Piec 70 minut w temp. 170-180 *C.
Rady
Polędwiczki możemy zamienić duszonymi z cebulą pieczarkami czy gotowanymi na twardo jajkami, klops równie dobrze smakuje bez dodatków.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
Źródło:http://kulinarnyprzepis.pl/klops-z-poledwiczka