ßßß
Składniki1 kg mięsa (szynka, karkówka)2 polędwiczki wieprzowe odpowiadające długości foremek1 i 1/2 bułki czerstwejduża cebula4 ząbki czosnku2 duże jajka1 łyżka tymianku1 łyżka koncentratu pomidorowegosól, pieprz do smakukilka łyżek keczupukilka łyżek olejuSposób przygotowaniaPolędwiczki posypać pieprzem i solą, odstawić Mięso, namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę zmielić w maszynce. Cebulę drobno pokroić zeszklić na oleju dodać koncentrat i tymianek, czosnek obrać przecisnąć przez praskę, wszystko dodać do mięsa, wbić jajka, dodać pieprz i sól, wyrobić masę Mięso podzielić na dwie części, uformować prostokąty, położyć polędwiczki, zwinąć roladki Gotowe roladki posmarować keczupem. Ułożyć w przygotowanych foremkach (wymiar moich foremek 26/11cm). Piec 70 minut w temp. 170-180 *C.RadyPolędwiczki możemy zamienić duszonymi z cebulą pieczarkami czy gotowanymi na twardo jajkami, klops równie dobrze smakuje bez dodatków.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab