Wykonanie
HomeDania
Mięsne18paźKlops z polędwiczkąLoading...60 minŁatwe0 KomentarzyKlops z polędwiczką – na gorąco jako dodatek do obiadu i na zimno jako dodatek do
pieczywa.

Składniki1 kg
mięsa (
szynka,
karkówka)2
polędwiczki wieprzowe odpowiadające długości foremek1 i 1/2
bułki czerstwejduża
cebula4 ząbki
czosnku2 duże
jajka1 łyżka
tymianku1 łyżka
koncentratu pomidorowegosól,
pieprz do smakukilka łyżek
keczupukilka łyżek
olejuSposób przygotowania
Polędwiczki posypać
pieprzem i
solą, odstawić
Mięso, namoczoną w wodzie i odciśniętą
bułkę zmielić w maszynce.
Cebulę drobno pokroić zeszklić na
oleju dodać koncentrat i
tymianek,
czosnek obrać przecisnąć przez praskę, wszystko dodać do
mięsa, wbić
jajka, dodać
pieprz i
sól, wyrobić masę
Mięso podzielić na dwie części, uformować prostokąty, położyć
polędwiczki, zwinąć roladki Gotowe roladki posmarować
keczupem. Ułożyć w przygotowanych foremkach (wymiar moich foremek 26/11cm). Piec 70 minut w temp. 170-180 *C.Rady
Polędwiczki możemy zamienić duszonymi z
cebulą pieczarkami czy gotowanymi na twardo
jajkami, klops równie dobrze smakuje bez dodatków.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab