Wykonanie
HomeNa SłodkoDesery02lipDeser na krakersachLoading...30 minŁatwe2 Komentarzy

Składniki2 duże paczki
krakersów (180g każda)1l.
mleka1 szkl.
mąki pszennej1
jajko + 1żółtko3/4 szkl.
cukrucukier waniliowy2-3 łyżki
cukru pudruduży
budyń waniliowy lub
śmietankowy0,5l
śmietany 30%3 łyżeczki
żelatyny1/3 szkl.
wodypuszka
mleka skondensowanego słodzonegoSposób Przygotowania
Mleko w puszce włożyć do garnka zalać
wodą, przykryć i gotować około 2,5 godziny, nie otwierać zaraz po ugotowaniu, odczekać jakieś pół godziny. 2 szkl.
mleka zagotować z
cukrem i c.
waniliowym, w pozostałych 2szlk. dobrze rozmieszać
budyń,
mąkę,
jajko i
żółtko, wlać na gotujące się
mleko, ugotować
budyń. Ułożyć jedną warstwę
krakersów na to wyłożyć wystudzony ale nie całkiem zimny
budyń (ponieważ
budyń jest dość gęsty należy wykładać letni) przykryć następną warstwą
krakersów. Na
krakersy wyłożyć wystudzoną masę
krówkową, przykryć ostatnią warstwą
krakersów.
Śmietanę dobrze schłodzić, ubić dodając 2-3 łyżki
cukru pudru,
żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku, wystudzić, dodać do ubitej
śmietany.
Śmietanę wyłożyć na gotowy deser. Udekorować wiórkami czekoladowymi, prażonymi
migdałami lud mielonymi
orzechami.

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab