ßßß Cookit - przepis na Deser na krakersach

Deser na krakersach

nazwa

Wykonanie

Home
Na Słodko
Desery
02
lip
Deser na krakersach
Loading...
30 min
Łatwe
2 Komentarzy
Składniki
2 duże paczki krakersów (180g każda)
1l. mleka
1 szkl. mąki pszennej
1 jajko + 1żółtko
3/4 szkl. cukru
cukier waniliowy
2-3 łyżki cukru pudru
duży budyń waniliowy lub śmietankowy
0,5l śmietany 30%
3 łyżeczki żelatyny
1/3 szkl. wody
puszka mleka skondensowanego słodzonego
Sposób Przygotowania
Mleko w puszce włożyć do garnka zalać wodą, przykryć i gotować około 2,5 godziny, nie otwierać zaraz po ugotowaniu, odczekać jakieś pół godziny. 2 szkl. mleka zagotować z cukrem i c. waniliowym, w pozostałych 2szlk. dobrze rozmieszać budyń, mąkę, jajko i żółtko, wlać na gotujące się mleko, ugotować budyń. Ułożyć jedną warstwę krakersów na to wyłożyć wystudzony ale nie całkiem zimny budyń (ponieważ budyń jest dość gęsty należy wykładać letni) przykryć następną warstwą krakersów. Na krakersy wyłożyć wystudzoną masę krówkową, przykryć ostatnią warstwą krakersów. Śmietanę dobrze schłodzić, ubić dodając 2-3 łyżki cukru pudru, żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku, wystudzić, dodać do ubitej śmietany. Śmietanę wyłożyć na gotowy deser. Udekorować wiórkami czekoladowymi, prażonymi migdałami lud mielonymi orzechami.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
Źródło:http://kulinarnyprzepis.pl/deser-na-krakersach