Wykonanie
Zapraszam na przepyszne kotleciki bezmięsneŁatwe do przygotowania!

Potrzebujemy:
kasza jaglana: szklanka
kaszy jaglanej – płuczemy na sitku pod bieżącą
wodą – zalewamy 2 szklankami
wody – solimy i dolewamy odrobinę
oleju rzepakowego – gotujemy na wolnym ogniu około 20 min.pół szklanki łuskanego
słonecznika – podprażonego wcześniej na patelnipół szklanki pestek dyni, również podprażonychgarść
siemienia lnianego – nie jest to konieczny składnik1
marchew1
jabłkocebula2 zabki
czosnku2
jajka5-6 łyżek
oleju rzepakowegonatka pietruszkiprzyprawy:
sól,
pieprz,
curryUgotowaną
kaszę jaglaną przesypujemy do dużej miski, dodajemy lekko zmielony
słonecznik oraz
pestki dyni. Na patelni podsmażamy pokrojoną
cebulkę i startą
marchew, nastepnie dodajemy do
kaszy.
Jabłko trzemy na papkę, mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy
jajka, przeciśnięty
czosnek,
olej,
przyprawy do smaku.

Piekarnik rozgrzewamy do 180 CFormujemy kotleciki i wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Zapiekamy około 11 minut z jednej i kolejne 11 minut z drugiej strony, gotowe!Propozycja podania:

SmacznegoInne dania: