Wykonanie
Mam w domu dwóch miłośników pasztetów, no i oczywiście musiałam zrobić jeden samodzielnie, wyszedł bardzo smaczny.


Składniki:0,5 kg
wątróbki z kurczaka1 duża
marchewka potarta na bardzo drobnych oczkach
sól do smaku
pieprz do smaku2
cebule pokrojone w kostkę1 łyżka
natki pietruszki1 małe
jabłko1 łyżeczka
czosnku granulowanego lub 2 ząbki
czosnku1
jajkołyżka
masła100 g
boczku wędzonegoWątróbkę oczyścić pokroić w kostkę.Wrzucić do miseczki dodać pozostałe składniki. Zmiksować wszystko blenderem. Powstałą masę wyłożyć do keksówki posmarowanej
masłem i wysypanej
bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 170 stopni C około 1 godziny pod koniec pieczenia można zwiększyć temperaturę do 200 stopni i zrumienić pasztet. SmacznegoPS Jeżeli masa będzie za rzadka radzę dodać trochę
bułki tartej