ßßß
Cookit - przepis na Cukinia faszerowana soczewcią i pęczakiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Cukinia faszerowana soczewcią i pęczakiem
Składniki
Cukinia
Soczewica
Marchew
Papryka
Sól
Pieprz
Chili
Czosnek
Cebula
Bulion
Ser
Koncentrat pomidorowy
Wykonanie
3 małe
cukinie
1/2 szklanki pęczaku1/2 szklanki brązowej
soczewicy
1 duża
marchewka
1
papryka
sól
,
pieprz
,
chilli
,1 ząbek
czosnku
1 małą
cebula
2 szklanki
bulionu
plasterek
sera
1 łyzeczka
koncentratu pomidorowego
Cukinie
wydrążamy,miąsz kroimi w drobną kosteczkę.
Cebulę
i
czosnek
szklimay na
oliwie
,dodajemy
kaszę
i
soczewicę
i pokrojoną w malutką kosteczkę
marchewkę
i zalewamy
bulionem
.W połowie gotowania dodajemy pokrojoną
paprykę
i
cukinię
.Jeśli
bulion
zostanie całkiem wchłonięty,a
soczewica
z
kaszą
będą jeszcze twarde dolać troszkę
wody
lub
białego wina
.Gdy Farsz będzie już PRAWIE miękki dodajemy koncentrat i przyprawiamy.Odstawiamy. Faszerujemy
cukinie
.Pieczemy ok 15-20 min w temp 200 stopni.Pod koniec posypujemy
serem mozarella
lub kłądziemy plasterek
żółtego sera
.Smacznego!
Źródło:
http://seven-days-in-sunny-june.blogspot.com/2012/11/cukinia-faszerowana-soczewica-i.html
Przepisy powiązane
Faszerowana cukinia
Faszerowana cukinia
Faszerowana cukinia
Faszerowana cukinia
Faszerowana cukinia
Składniki powiązane (0)