Wykonanie
Zapraszam Was na jedno z bardziej ulubionych dań mojej córki.Proste, łatwe i przyjemne, a na dodatek niebo w gębie!Idealne na piątek, zrobisz je w 5 minut pomijając etap gotowania
makaronu.Uwierzcie! Nie będzie Wam przeszkadzać zieleń
między zębami ;)

składniki dla 3-4 osóbopakowanie
makaronu farfalle, lub jakiego tam lubiciespory pęczek
natki pietruszki2-3 łyżki
oliwy z oliwekprażone
pestki dyni - łyżka, dwieząbek
czosnku, obranyłyżka startego
parmezanu lub innego
twardego serasólpieprzpół łyżeczki
cytrynyświeżo starty
parmezan(lub inny twardy
ser) do posypania

przygotowanieZagotowujemy
wodę na
makaron, solimy, zaczynamy gogtować - al dente.W trakcie gotowania pasty do blendera wkłądamy
natkę pietruszki, dodajemy pozostałe skłądniki, miksujemy, smakujemy, w razie potrzeby doprawiamy lub dolewamy
oliwy i znowu miksujemy.
Makaron odcedzamy, przekładamy do miski, dodajemy nasze pesto, mieszamy.Podajemy ze świeżo startym
twardym serem.
Bona Apetita!