ßßß Cookit - przepis na Tarta

Tarta

nazwa

Wykonanie

Marzec 3, 2015
Francuska tarta z boczkiem i porem – quiche lorraine
Dziś przepis na danie, które od jakiegoś czasu już za mną ‚chodziło’. Pamiętam jak moja mama robiła tę tartę – wtedy jeszcze nie widziałam, że jest francuska i nazywa się quiche lorraine :) – niemniej odkąd ją spróbowałam zawsze lubiłam gdy pojawiała się jako główne danie obiadowe :) Aż w końcu sama postanowiłam ją zrobić, więc dzisiaj dzielę się z Wami przepisem :)
(więcej…)
Styczeń 23, 2015
Tarta z gruszką i serem pleśniowym
Wytrawna tarta z gruszką, serem pleśniowym, orzechami włoskimi i rukolą to idealny przepis na wykwintną kolację przy świecach. Super smakuje na ciepło i na zimno, a najlepiej to z białym wytrawnym winem ;) Zapraszam do stołu.
(więcej…)
Październik 11, 2014
Tarta z burakami, porem i cheddarem
Ten przepis to po prostu strzał w dziesiątkę! Dostałam go ostatnio od mojego kolegi Marcina i stwierdziłam, ze brzmi bardzo smakowicie :) Idealne i nieoczekiwane doznanie smakowe. Coś czuję, że tarta z burakami, porem i cheddarem na stałe wpisze się do mojego domowego menu.
(więcej…)
Wrzesień 5, 2014
Tarta z dynią, gorgonzolą i rozmarynem
Czy pisałam już, że uwielbiam tarty? ;) Dziś odsłona z dynią – bo trzeba przyznać, że sezon na nią w pełni. Początek jesieni, pomimo smutnej aury końca lata, ma jednak tę pozytywną cechę, że w sklepach pojawiają się różnorodne, pyszne warzywa. Dynią się jeszcze nie nasmakowałam, więc kontynuuję wątek jej przetwarzania. Może nie jest to najbardziej dietetyczna odsłona tarty, ale co tam! Raz się żyje!
(więcej…)
Wrzesień 4, 2014
Tarta na słono – ciasto
Tarta sprawdza się zarówno jako danie główne, jak i przekąska. Złożoność smaków nadzienia tarty zależy tylko od inwencji autora, dzięki czemu można za każdym razem tworzyć tę potrawę na nowo. Podstawa pozostaje jednak bez zmian. Jak ją przygotować? Nie ma nic prostszego :)
(więcej…)
Sierpień 22, 2014
Tarta z cukinią, ricottą i pomidorami
Uwielbiam tarty. Chyba nie zdarzyło mi się zjeść złej tarty. To danie jest zbyt pyszne, żeby mogło komukolwiek nie smakować. Dzisiaj dostałam od koleżanki z pracy piękną cukinię :) (dzięki Aga ;) Dość szybko zdecydowałam co z nią zrobić.
(więcej…)
Źródło:http://www.zasmakowana.pl/tarta