ßßß
Jako, że to nie frytki z ziemniaków a sama fasolka, musisz dobrze doprawić te frytki. Doprawienie bardzo dużo robi w tym daniu, przyprawy całkowicie modyfikują smak potrawy.Co w składzie?Fasolka szparagowa 250 g (co oczywiste)Sezam – 1 łyżkaMasło (taka tam mała kostka, z 20 g)Przyprawy: sól, pieprz, chilli, pieprz cayenne, sładka papryka, czosnek, ziele angielskieJeśli chodzi o przyprawy, możemy eksperymentować i dobrać je samej według naszych własnych upodobań.Jak to się robi?Obieramy fasolkę i wrzucamy do gotującej się wody na parę minut.W tym czasie bierzemy patelnię, suchą patelnię i wsypujemy na nią sezam. Prażymy go na patelni.Następnie na innej patelni rozgrzewamy masło tak, aby się roztopiło. Masła jest niedużo więc roztopi się szybko. Dodajemy też wszystkie przyprawy. Mieszamy aż przyprawy przegryzą się z masłem i połączą się w jedną całość.Gdy ugotowaliśmy fasolę, odsączamy ją z wody i obtaczamy w ziołach. Ugotowaną fasolę posypujemy sezamem.← Dietetyczna cukinia z kurkami w środkuDietetyczna pizza →Witamy na stronie o zdrowym jedzeniu!Lubisz jeść? My też! A może dodatkowo lubisz jeść zdrowo? Jeśli tak, to jest miejsce dla Ciebie. Wejdź w świat zdrowej żywności. Na tej stronie umieszczamy wyłącznie dietetyczne przepisy, dzięki którym staniesz się zdrowszą osobą. Koniec z jedzeniem pełnym pustych kalorii. Od teraz wystarczy Ci korzystanie z przepisów na OmNomNomNom!ZakładkiDiety ze strony PoradnikzdrowieJak reklamować kartęPortal abczdrowieZdrowe odżywianie przepisy przepisy na zdrowe jedzeniePolecamyNajnowsze przepisyTortilla z kurczakiemDietetyczny rosółDietetyczna pizzaDietetyczna cukinia z kurkami w środkuKocham gotować i mam z tego powód do dumy!