Postanowiłam powiększyć dział na dania z parowaru. Często dostaję prośby o takie przepisy, moi bliscy też zaczęli z parowaru korzystać, więc mam nadzieję podpowiedzieć kilka klasycznych i ciekawszych przepisów. Dotąd możecie znaleźć przepis na: ziemniaki z masłemczosnkowym z parowaru, które pasują do roladek z cytrynowegokurczaka ze śliwką.Roladki z cytrynowegokurczaka z suszoną śliwką z parowarupierś z kurczakałyżka soku z cytrynyłyżka startej skórki z cytrynysól, pieprzziołowykilka suszonych śliwekUmyte piersi z kurczaka oczyścić z błonek i ewentualnych kostek.Przekroić (nie do końca) mięso jakby na pół - otworzyć jak książkę.Rozbić lekko tłuczkiem, by otrzymać większe filety.Oprószyć z każdej strony solą i pieprzemziołowy.Śliwki wymieszać z sokiemcytryny i wyłożyć na środkowej części piersi, zwinąć ciasto w roladki i spiąć wykałaczkami.Wierzch mięsa posypać skórką cytrynową.Włożyć do parowaru i parować przez 20 minut.Przed podaniem wyjąć wykałaczki.