ßßß Cookit - przepis na Coś na przegryzkę czyli nie ma to jak skrzydełka!

Coś na przegryzkę czyli nie ma to jak skrzydełka!

nazwa

Wykonanie

Skrzydełka, skrzydełka dla Brasileiro najsmaczniejsza część kurczaka. Mogą być serwowane jako przystawka, przegryzka czy jako część obiadu. Przepis prosty a rezultat przepyszny. Co potrzebujemy?
Po pierwsze i najważniejsze skrzydełka - powiedzmy 1 kg
Szczyptę soli, gdyż w pierwszej kolejności skrzydełka trzeba posolić
Sok z cytryny (tylko z cytryny, nie koncentrat) którą skropimy naszego kurczaka
Po drugie sos - będzie to zmiksowana papryka zielona, cebula, 2 ząbki czosnku, Kumin (nie mogło go zabraknąć), kostka rosołowa
Po trzecie trochę koncentratu pomidorowego (2 łyżki) którym smarujemy skrzydełka
Naszym zmiksowanym sosem o którym mowa powyżej nacieramy skrzydełka, kładziemy w brytfankę i pozwalamy "odpocząć" na godzinkę tak by mięso przesiąknęło sosem.
Pieczemy w piekarniku w zależności od rodzaju piekarnika około godziny i w temperaturze 200 C.
Proste? Jasne że proste
Smacznego!
Źródło:http://smakibrazylii.blogspot.com/2014/07/cos-na-przegryzke-czyli-nie-ma-to-jak.html