Wykonanie
Skrzydełka, skrzydełka dla Brasileiro najsmaczniejsza część
kurczaka. Mogą być serwowane jako przystawka, przegryzka czy jako część obiadu. Przepis prosty a rezultat przepyszny. Co potrzebujemy?Po pierwsze i najważniejsze skrzydełka - powiedzmy 1 kgSzczyptę
soli, gdyż w pierwszej kolejności skrzydełka trzeba posolić
Sok z cytryny (tylko z
cytryny, nie koncentrat) którą skropimy naszego
kurczakaPo drugie sos - będzie to zmiksowana
papryka zielona,
cebula, 2 ząbki
czosnku, Kumin (nie mogło go zabraknąć),
kostka rosołowaPo trzecie trochę
koncentratu pomidorowego (2 łyżki) którym smarujemy skrzydełka
Naszym zmiksowanym sosem o którym
mowa powyżej nacieramy skrzydełka, kładziemy w brytfankę i pozwalamy "odpocząć" na godzinkę tak by
mięso przesiąknęło sosem.Pieczemy w piekarniku w zależności od rodzaju piekarnika około godziny i w temperaturze 200 C.Proste? Jasne że prosteSmacznego!