Pin ItStęskniłam się już za dynią :-). Jak już kiedyś pisałam, gotowe ciasto francuskie to bardzo dobry wynalazek. W ciągu dosłownie 30 minut możemy zrobić pyszną przekąskę. Ja wykorzystałam upieczoną wcześniej dynię i dla kontrastu smakowego połączyłam ją z serem pleśniowym, dodałam trochę trochę pokruszonych płatkówchili i, moim zdaniem wyszło pysznie !Składniki:1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego300 g pieczonej dyni, u mnie piżmowa Butternut100 g sera feta80 g sera pleśniowegooliwa z oliwekświeżo mielony pieprzsóllistki szałwiipłatkichiliWykonanie:Szklaną formę o wymiarach 30 x 24 cm wykładamy papierem do pieczenia lub natłuszczamy, układamy na niej ciasto. Ciasto nakłuwamy widelcem. Na cieście układamy pokruszoną fetę i ser pleśniowy, następnie pokrojoną w plastry dynię, którą delikatnie smarujemy oliwą. Na koniec układamy listki szałwii i wszystko posypujemy przyprawami.Tartę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25- 30 minut.