Wykonanie
Uwielbiam
buraki.Tak przygotowaną tartę widziałam wielokrotnie.Dopiero jesienny, ciepły i
słoneczny dzień zmotywował mnie do wysmyczenia tego cuda!
potrzebujemy:- opakowanie
ciasta francuskiego- ugotowane
buraki-
ser feta- liście
mięty-
sól,
pieprz-
oliwa z oliwekCiasto francuskie wyjąć z lodówki lub zamrażarki ok 1h przed przygotowaniem dania.Musi być miękkie w przeciwnym razie połamie się albo czekają nas inne katastrofy!
Buraki ugotować, można dzień wcześniej do prawie miękkości.Pokroić na cienkie plastry, którymi należy przykryć spód tarty.Na wierzch pokruszyć
ser i posypać listkami
mięty.Całość skroić
oliwą z oliwek i doprawić do smaku.Piec ok 20 minut w 200 stopniach celcjusza.ps. o
mięcie zapomniałam :p