Słuchajcie a może trochę wiosny na talerzu? Sałatkakoperkiem pachnąca, w sam raz na te pochmurne dni:)Składniki1 opakowanie paluszków surimi2 łyżki soku z cytryny1 duży zielony ogórek1 opakowanie makaronu ryżowego cienkie nitki1 pęczek koperku1 opakowanie sosu do sałatek koperkowo- ziołowego (u mnie Knorr)2 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu greckiego1 puszka kukurydzySposób przygotowaniaKrok 1Makaron przyrządzamy wg instrukcji na opakowaniu (zagotowujemy wrzątek, wyłączamy wodę i wrzucamy makaron na 3 minuty po czym odcedzamy). Następnie kroimy go na mniejsze cząstki. Paluszki surimi kroimy w paski, ogórka kroimy wzdłuż, wydrążamy środek i kroimy w kostkę. Koperek myjemy i siekamy.Kukurydzę odcedzamy. Majonez, jogurt mieszamy z sosem koperkowo- ziołowym i sokiem z cytryny.Wszystkie składniki mieszamy w misce i łączymy z dipem. SmacznegoVN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyPasta kanapkowa z surimiPasta z paluszków krabowychPrzekąski, zakąski na imprezę cz. 1Sałatka czosnkowa z winogronem