ßßß
Składniki:100 g makaronu ryżowego nitki (1/2 opakowania)10 paluszków krabowych1-2 łyżki dowolnego kawiorukilka gałązek koperkuszczypiorek z 1 dymki2-3 łyżki majonezu1 łyżka soku z cytrynysól do smakuPrzygotowanie:Makaron rozdrobnić (połamać), przełożyć do dużej miski, zalać wrzątkiem i pozostawić 5 minut pod przykryciem. Następnie odcedzić na sicie i pozostawić do ostygnięcia.Paluszki krabowe pokroić na 0,5 cm kawałki i skropić sokiem z cytryny .Koperek i szczypiorek drobno pokroić i wymieszać z paluszkami krabowymi i makaronem ryżowym. Sałatkę lekko posolić.Majonez wymieszać z kawiorem, następnie bardzo delikatnie wymieszać ze składnikami sałatki.Schłodzić w lodówce ok. godziny, aby smaki się zmieszały.Z kawiorem należy obchodzić się bardzo delikatnie, ponieważ łatwo go rozgnieść przy intensywnym mieszaniu sałatki. Jest to istotne przy użyciu ciemnego kawioru, aby sałatka nie zmieniła koloru na szary, z powodu rozgniecionego kawioru;)Smacznego