ßßß

Od jakiegoś czasu zalegały mi w lodówce paluszki krabowe. Znaczy tak naprawdę to paluszki surimi, które z krabami niewiele mają wspólnego, ale powszechnie nazywane są właśnie krabowymi. Pomyślałem zatem, że pora je wykorzystać. Wybór padł na sałatkę. Jeśli mnie pamięć na myli to inspirację czerpałem z jednego z wpisów na cincin .paczka (250 g) paluszków krabowychogórek szklarniowy
pęczek koperkumakaron ryżowy2 łyżki majonezusok z 1 cytrynyPaluszki kroimy na kawałki - jeden paluszek na cztery części. Skraplamy sokiem z cytryny i odstawiamy na jakieś pół godziny.Ogórka ścieramy na tarce o dużych oczkach, koper drobno siekamy, dodajemy do paluszków krabowych.
Makaron ryżowy (jakąś taką stosowną porcję, tak około 150 g) gotujemy wedle zaleceń na opakowaniu i dodajemy do całości. Potem wszystko zaprawiamy dwiema łyżkami majonezu i wstawiamy na godzinę do lodówki. I po godzinie sałatka jest gotowa.Smacznego! :)---------------------------------------------------------------------Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie :)