Wykonanie
Wyśmienita
sałatka krabowa, najlepsza ze wszystkich. Przepis na nią wyniosłam oczywiście od mamy, która z kolei dostała go kiedyś, kiedyś od jakiejś koleżanki z pracy:)
Sałatka jest banalnie prosta, delikatna w smaku, po prostu pyszna - trzeba spróbować.
1 paczka paluszków
krabowych (surimi)1 duży (długi) zielony
ogórek1 spory pęczek
koperkumajonezsól,
pieprzPaluszki
krabowe i
ogórka pokroić w drobną kostkę podobnej wielkości.
Koperek przebrać, poodrywać od grubych łodyżek i drobno posiekać. Wszystko wsypać do miski dobrze posolić i popieprzyć, wymieszać i wstawić na jakiś czas do lodówki, aby się "przegryzło". Dodać
majonez, można zmieszać pół na pół z
jogurtem naturalnym, wtedy będzie wersja "light", doprawić do smaku. Najlepiej odstawić ponownie na jakiś czas do lodówki.
Sałatka musi być wilgotna, więc nie należy odlewać
wody, którą puści
ogórek (chyba że było by jej naprawdę bardzo dużo), przed podaniem
sałatkę wymieszać. Smakuje bosko!
Smacznego!