Wykonanie
Cześć. Dziś chciałbym zaprezentować jedną z moich ulubionych sałatek -
sałatkę krabową, którą po raz pierwszy jadłem kilka lat temu w poznańskiej spagheterii Piccolo =)Piccolo słynie przede wszystkim ze spaghetti bolognese, ale tą
sałatkę również gorąco polecam i zachęcam do odwiedzin jednego z kilku lokali Piccolo w Poznaniu.Być w Poznaniu i nie zjeść w Piccolo, to tak, jakby pojechać do Rzymu i nie zobaczyć Colloseum =)Zapraszam do lektury przepisu, który znajduje się pod zdjęciami i zachęcam do samodzielnego przygotowania, ponieważ naprawdę warto! =)


Składniki:- paluszki
krabowe (1 opakowanie)- średni
ogórek- 3
jajka- 4 łyżki
majonezu-
sól,
pieprzSposób wykonania:Paluszki
krabowe pokroić w kostkę.
Ogórka obrać i pokroić go w półtalarki.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać
majonez,
przyprawy i wymieszać.Smacznego =)