Wykonanie
Sałatkę krabową po raz pierwszy
jadłam w
sieci spaghetterii Piccolo.
Sałatka ta urzekła mnie swoim wyjątkowym smakiem. Za każdym razem gdy
jadłam ją po raz kolejny starałam się wykryć wszystkie składniki. Gdy wiedziałam już wszystko, przygotowałam ją w domu. Niestety moja
sałatka nie smakuje identycznie jak w Piccolo, ale jest równie smaczna. Widocznie w Piccolo mają jakąś tajną recepturę na tą
sałatkę. Może kiedyś uda mi się ją odkryć.Składniki:1 opakowanie paluszków
krabowych1 średni
ogórek3
jajka4 łyżki
majonezu1 łyżka
ketchupusól,
pieprzWykonanie:Paluszki
krabowe pokroić w kostkę,
ogórka obrać i pokroić go w pół talarki.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać
majonez,
ketchup i
przyprawy i delikatnie wymieszać. Przełożyć na talerze i udekorować. Podawać z
bagietką lub
pszennym chlebkiem.