ßßß
2 kg ziemniaków100 g świeżego szpinaku2 cebule5 ząbków czosnku100 g boczkulaska kiełbasyszklanka zsiadłego mlekasól, pieprzoliwa do smażeniaZiemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Szpinak zalać wrzątkiem, odsączyć, a następnie posiekać. Boczek, kiełbasę i cebulę pokroić w niewielką kostkę. Czosnek drobno posiekać. Boczek i kiełbasę podsmażyć. Cebulę zeszklić na odrobinie oliwy, pod koniec dodać czosnek i smażyć jeszcze okołu minuty.Ugotowane ziemniaki, odsączyć i utłuc na puree. Dodać zsiadłe mleko i pozostałe przygotowane składniki. Doprawić do smaku.Smacznego!

***I w nawiązaniu do poprzedniej notki, ciekawostka (dla tych którzy nie korzystają z fb). Co bloger kulinarny przywozi z wakacji? Nie znajdziecie nic, choć pośrednio niezwiązanego z jedzeniem. ;)